Tur i oturen!

Stövarbloggen »  Allmänt »  Tur i oturen!

Igår den 10 augusti bar det iväg med Ronja till Östersunds djursjukhus. Hon har ju haft kräkningar i drygt en vecka. Först trodde vi att hon hade fått spysjuka, för både Toy och Svea var sjuka för någon vecka sedan. Men kräkningarna ville inte ge med sig och hon åt inte. Det ända hon åt var gräs och det var maniskt som om hon blivit en ko. Var i kontakt med veterinärerna Anna och Cathrine här i Strömsund ( måste få ge dem en eloge för all hjälp vi fått av dem, tur att ni finns här i Strömsund! ) Dom trodde att Ronja fått en kraftig magkatarr så vi fick börja medicinera för det. Efter 3 dagar utan märkbart resultat så blev vi ordinerad att åka till Östersund. När vi kom dit så togs prover och dom såg bra ut. Sedan  blev Ronja röntgad. Resultatet av röntgen var att man såg en knöl som man trodde var en tumör antingen på äggledaren eller i buken. Beskedet var att det inte såg bra ut men att en operation var nödvändig för att få ett defenetivt besked om vad det kunde var. Om det var en tumör på äggledaren så skulle man måsta plocka bort livmodern men om den satt i buken kunde man inte göra något, utan då skulle hon få somna in. Vi fick lämna kvar Ronja för operation. Det var med tårar som vi lämnade henne. Efter många timmar så ringde veterinären och kunde då meddela att operationen gått bra. Man hade inte hittat något i magen utan allt såg bra ut. Då hade man gjort en gastroskopi undersökning och då såg man genast vad det var för fel, Ronja hade magsår! Då kom glädjetårarna!!!!! Allt slutade bra och vi fick med vår Ronja hem om så även med stygn på magen och tratt. Men vad gjorde det hon hade ju överlevt. Så här i Strömsund har vi duktiga veterinärer, för dom hade ju faktiskt rätt aningar redan från början!!! Men vi är glada att vi åkte iväg, för nu behöver vi inte fundera mer utan bara ta hand om Ronja och vårda henne väl. Ska väll även tillägga att hon är piggare idag. Så man kan ju säga att vi hade tur i oturen!

238854-410
Äntligen utskriven och på väg hem.

238854-409
Det är synd om mig!

238854-408
Äntligen har jag kommit till ro. Jag har många timmars sömn att ta igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *